• sales@dan-palletiser.dk
  • Ring til os: +45 5838 2193

 

Automatisk formatskifte ved palletering af spande

Dansk nyskabning sikrer automatisk formatskifte i Australien

Om ca. 4 måneder vil håndpalletering af koniske spande ikke længere være nødvendigt for den australske producent af maling, Dulux.

I starten af april måned i år blev de første 2 palleteringsmaskiner sendt på den 40 dage lange rejse fra Vemmelev på Vestsjælland til Clayton, Victoria i Australien. Det er de første 2 af 7 maskiner, der i fremtiden skal palletere 12 forskellige størrelser koniske spande med maling.


”Det har ikke været hverdagskost for Dan Palletiser at få ordrer fra ”down under” – og slet ikke på 7 identiske maskiner”, siger Mik Hansen, administrerende direktør hos Dan Palletiser. Det lykkedes ikke desto mindre for dem i 2016, hvor ordren på 7 identiske palleteringsmaskiner kom i hus.

Unikt produkt gjorde det muligt

At Dan Palletiser overhovedet kom i betragtning til at lande en ordre så langt væk, skyldes både deres gode omdømme, som er bygget op igennem mere end 40 år i branchen, men nok især, at de i 2013 udviklede en pallelaster, der driftsikkert sætter koniske spande på paller. Det er en øvelse, der ofte var en manuel proces, eller udført med en robot – til tider med låg der gik løs og maling på gulvet som resultat deraf.
”Vores pallelaster skubber nænsomt og forsigtigt de koniske spande ud på pallen – uden at ”hive dem ved håret” – altså uden at løfte i låget ved hjælp af vakuum, eller klemme rundt om dem, som typisk har været den måde man automatisk palleterede spande på”, fortæller Mik Hansen og forsætter; ” Vi så allerede i 2013 et behov i markedet for en bedre og mere sikker måde at palletere koniske spande på, og det er som en naturlig videreudvikling af dette, at vi nu har udviklet verdens første pladepalleteringsmaskine med automatisk formatskift”


En revolution ulmer

Den nyudviklede formatskifter kan meget vel gå hen og revolutionere markedet, vurderer Mik Hansen. Den vil, i hans optik, spare producenterne af både maling, fødevarer, kemiske produkter og andre, der palleterer spande, for mange manuelle arbejdsgange. Og i en verden, hvor der kommer mere og mere fokus på arbejdsmiljø, automatisering og penge på bundlinjen, vil det være en kæmpe fordel, at alt foregår automatisk – kun ved hjælp af et tryk på en knap. Det har ikke tidligere kunne lade sig gøre.


13.500 liter maling i timen

Når de 7 pallelastere 1. oktober 2017 er installeret og i fuld produktion, kan Dulux palletere mellem 15 og 33 spande i minuttet afhængig af format og pallemønster. Det svarer til, at de kan palletere op til 13.500 liter maling i timen på hver maskine – x 7 maskiner, hvilket bliver til imponerende 94.500 l/t i timen, hvis alle 7 maskiner kører på max. kapacitet.

Se maskinen her

 

Spande paa pallen web

 

Dan Palletiser A/S

Kunder fra hele verden har i årevis anvendt vores palleteringssystemer. Vi leverer løsninger til nogle af verdens største producenter og engrosfirmaer inden for føde- og drikkevareindustrien, den grafiske og kemiske industri samt dyrefoderindustrien.

Kontakt

Industrivej 12
4241 Vemmelev
Danmark

+45 5838 2193

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

8.00 - 16.00

CVR nr.: DK 38 77 67 46

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få de seneste nyheder og relevante informationer fra Dan Palletiser direkte i din mailboks. Tilmeld dig her - du kan til enhver tid afmelde dig igen.